barisHet is al weer wat jaartjes geleden dat Baris werd gegrepen door het fenomeen theater. Inmiddels is hij te zien én te horen geweest in heel veel theaterproducties en zanggroepen in Velsen en omstreken. Hij heeft grote rollen gespeeld bij Eigenwijs Musicalkids Velsen met o.a. een rol als Kapitein Von Trapp in the Sound of Music en bij Ichthus Musicalgroep met o.a. een vertolking van Motel in Anatevka.

Na die periode van deelname aan jeugdtheatervoorstellingen, bleef het kriebelen. Met 4 vrienden ontstond het plan een nieuwe ‘jongvolwassen’ groep op te richten: Musicalvereniging Unidos. Baris is hierbij betrokken geweest als oprichter, bestuurslid en tot op heden nog altijd als speler. Hier speelde hij o.a. de rol van Barrett de stoker in de musical Titanic en Schele Manus in De Jantjes.

Naast musical is het acapella zingen iets wat hij de laatste jaren veel deed bij Vocalgroup Ladderszat o.l.v. Arno Hillege. Ook was hij te zien in de Nederlandse familiemusical  ‘De Gouden Reis van Sinbad’ (script en liedteksten: Daniel Cohen en muziek: Gerbrand van Kolck). 

Bij AHA-productions speelde hij in Into The Woods de rol van Bakker en in Merrily We Roll Along een van de drie hoofdrollen: Charles Kringas. In NIEMANDSLIED neemt hij de rol van David op zich.