AHA staat voor Alma (Wolfs), Han (Bruinenberg) en Arjan (Odijk). Drie vrienden die in 2012 het initiatief namen een eigen theaterproductiebedrijf op te richten. Ze ontdekten het plezier van hun samenwerking in 2010, tijdens het maken van een afscheidsmusical op maat voor collega en vriend Dolf Schelvis, muziekdocent van het Ichthus Lyceum in Driehuis. Deze eenmalige productie, gespeeld in de Stadsschouwburg van Velsen door een grote groep oud-leerlingen van de school, werd met veel liefde gemaakt. Arjan: ‘Het was iets unieks, iets wat we niet los wilden laten.’

En zo ontstond Stichting AHA-productions; theatervoorstellingen op hoog amateurniveau.

Tijdens het repetitieproces van de musical ‘Merrily We Roll Along’ (Sondheim) in 2015, werd Han onverwachts ziek en hebben Alma en Arjan na een kort ziekbed afscheid moeten nemen van hun dierbare vriend. Met Han diep in het hart besloten ze samen door te gaan, zoals Han dat had gewild. Hij wordt nog altijd gemist. In de jaren die volgden werd het bestuur versterkt door Suzanne Besseling, Gijs de Roode en op dit moment Bas Jongsma.

Voor elke productie worden er audities gehouden, waar iedereen met passie voor het maken van theater aan kan deelnemen. Dus geen leden. Wel werkt het bestuur met een fantastische en vaste crew, die het maken van de voorstellingen mogelijk maakt!

AHA-productions hoopt nog heel lang theater te mogen maken met deze mooie groep mensen.

Alma Wolfs - oprichter en Voorzitter

Han Bruinenberg - Oprichter en muzikaal leider (overleden 27-07-2015)

Arjan Odijk - Oprichter, Penningmeester en Secretaris

Bas Jongsma - Bestuurslid