De letters in AHA-productions staan voor Alma (Wolfs), Han (Bruinenberg) en Arjan (Odijk), drie vrienden die ieder met elkaars aanvullende inbreng het initiatief genomen hebben om een eigen musical/(muziek)theaterproductiebedrijf op te richten.

AHA-productions is voortgekomen uit de Ichthus Musicalgroep die vanaf begin jaren ’90 elke 2 jaar een grote musical bracht in de Stadsschouwburg Velsen. Bij het afscheid van muziekdocent van het Ichthus Lyceum Dolf Schelvis in juni 2010, verzorgden oud spelers een reprise van deze musicals onder de titel ‘Dolf, de musical’.  Alma schreef het script, Han nam de muzikale leiding op zich en Arjan knoopte alle (financiële) eindjes van deze productie aan elkaar.

En zo werd als snel een doorstart gemaakt met Into the Woods, een musical van Stephen Sondheim. In juni 2012 hebben we deze musical met veel succes in het Witte Theater in IJmuiden opgevoerd.

In 2015 werd het hoog tijd om ook de officiële kant van ons bestaan goed te regelen. In maart passeerde dan ook de oprichtingsakte van de stichting AHA-productions bij de notaris. Toen waren de repetities van de laatste productie tot nu toe al in volle gang: Merrily We Roll Along, ook van Stephen Sondheim, opgevoerd in Stadsschouwburg Velsen in januari 2016.

Voor elke productie worden audities uitgeschreven waaraan iedereen met passie voor het maken van theater kan deelnemen. De lat ligt bij iedere productie hoog. De weg naar het mooiste resultaat vinden we net zo belangrijk als de uiteindelijke kers op de taart, in welk theater dan ook. De stichting kent geen leden, maar wel een bestuur. Gesteund door een vaste crew zijn we in staat om producties  van een hoog amateurniveau te brengen.

Inmiddels heeft een van de spelers, Rebecca Bakker, een prachtig muzikaal toneelstuk geschreven: Niemandslied. AHA produceert deze voorstelling en op dit moment wordt er elke week hard gewerkt door zeven spelers, onder de bezielende regie van Rebecca zelf.

Bij de afronding van de financiën van Merrily We Roll Along, kwam Jacob Bron, directeur van Stadsschouwburg Velsen en het Kunstencentrum, met het plan om het Ichthus Lyceum in april 2017 in de week voor Pasen Jesus Christ Superstar op te laten voeren. In samenwerking met AHA-productions.
Kortom, op dit moment is AHA-productions volop in beweging met twee voorstellingen: Niemandslied, dat in de kleinere theaters gedurende anderhalf jaar te zien zal zijn vanaf eind oktober 2016, en Jesus Christ Superstar dat op 11 en 12 april 2017 in Stadsschouwburg Velsen wordt gespeeld. Met name het laatste project maakt helder welke rol AHA-productions wil spelen: het ‘theatermaken’ promoten in de ruimste zin het woord!

Wij hopen u binnenkort bij een productie te mogen begroeten!