elbertAls we het hebben over een theaterdier, dan is dat zeker van toepassing op Elbert. In de afgelopen 35 jaar heeft hij meer dan 100 rollen gespeeld in zowel musicals als in toneelstukken. 

Hij heeft de rol van Sky Masterson vertolkt in de musical “Guys and Dolls” (produktie Stadsschouwburg Velsen), en ter gelegenheid van zijn 25-jarig toneeljubileum de rol van Tevje in de musical “Anatevka”. Verder heeft hij grote musicalrollen gespeeld in o.a.“My Fair Lady”, “Rooie Sien”, “Showboat”, “Oklahoma”, “Oliver”, “Engel van Amsterdam”, “Pyjama Game”, “En nu naar bed” en in “De Jantjes” als De Mop.

Een kleine greep uit de toneelstukken waarin hij gespeeld heeft: “Romeo en Julia”, “Midzomernachtdroom”, “Anne Frank”, “Tranen op een Songtekst”, “Labyrint”, “Albert Schweitzer”, “Nu even niet, Nu even wel” en “Cloaca”.

Elbert heeft zo’n 20 jaar deel uitgemaakt van musicalclub “Steen voor Steen”, waarmee diverse tournees zijn gemaakt en hij heeft meegewerkt als zanger aan het grote openluchtspektakel “Zaans Musical Concert” naast o.a. Stanley Burleson en Rosalie de Jong. 

In 2015 verleende hij zijn medewerking aan de live Cd-opnamen in het Zaantheater van alle liedjes van Dirk Witte naast o.a. Margriet Eshuys, Freek de Jonge, Huub van der Lubbe en Paul de Munnik.